100% Casein Gold Standard 908g Chocolate Supreme
349.00 SEK
Brand of the Year Ibland är långsammare bättre helt enkelt! Långsamt protein.
Kaseinprotein. Har antikatabola effekter. Hur kommer detta sig? I åratal har vassleproteiner varit de ledande proteinprodukterna på marknaden och har marknadsförts hårt i olika media. Optimum Nutritions 100% Casein Protein är vårt första proteintillskott om enbart innehåller det långsamma proteinet - Kasein (eng. Casein). Kasein är den proteindel som är mest förekommande i vanlig mjölk. Till skillnad från snabba protein som ex. Optimum Nutritions 100% Whey Protein och Pro Complex är de anpassade för att tillföra aminosyror snabbt och passar perfekt in före och efter träning, samt andra tidpunkter då man snabbt vill få ut protein till musklerna. Optimum Nutritions 100% Casein Protein är alltså ett långsamt protein och har fördelen att det är ''tidsfördröjt'', vilket är önskvärt på dagen och framförallt innan läggdags! Kaseinprotein är pH känsligt och bildar därför en ''geléform'' i magsäckens sura miljö. Detta gör att det tar mycket längre tid att bryta ned till aminosyror än ex. vassleprotein. Kasein är den proteindel som är mest förekommande i vanlig mjölk. Att kasein har denna ''tidsfördröjda'' effekt gör att det skapas en antikatabol effekt i kroppen när aminosyror tillförs musklerna i en jämnare ström och över en längre tid, detta skapar bättre förutsättningar för återhämtning och tillväxt! En annan fördel med kaseinprotein är att mättnadskänslan ökar tack vare att kaseinet har en krämigare konsistens än vassleprotein. Optimum Nutritions 100% Casein har som övriga produkter från Optimum Nutrition en mycket god smak och löser sig lätt. Som alltid innehåller Optimum Nutritions produkter de bästa råvarorna. Inget undantag med 100% Casein. Det finns olika former av kasein på marknaden och 100% Casein innehåller bla. den form av kasein som är minst denaturerad, förstörd - Micellar Casein (kasein i dess nativa form). Fördelen med Micellar Casein är ett högre innehåll av bioaktiva mjölkpeptider som