Superfruit Coconut Sugar 500 gram
139.00 SEK
Superfruit Coconut Sugar Kokospalmsocker tar världen med storm och har på kort tid blivit en favorit och det är inte så svårt att förstå varför.
Smaken är fruktig, liknar brun farin och råsocker, men har lågt GI. Naturligt sötningsmedel 100 % ekologiskt Mycket lågt GI (glykemiskt index) på bara 35 Låg smältpunkt, hög bränngrad Tack vare sin låga smältpunkt och höga bränngrad upptäcker allt fler konditorer fördelarna med att använda kokospalmsocker. Kokospalmsocker kommer som namnet antyder från kokospalmen och det är saven från blommorna som varsamt samlas. Saven reduceras försiktigt till en tjock sirap som torkas och mals till socker vilket ger en naturnära och ekologisk slutprodukt.Tack vara den utpräglade sötman gör det kokospalmsocker till en riktig hit när det gäller sötning i alla dess former. Bättre än socker Vad som gör kokospalmsockret speciellt är att det har ett väldigt lågt Glykemist Index (GI). Det innebär att det tar längre tid för kroppen att bryta ned det än till exempel vanligt strösocker och ger därför en jämnare blodsockernivå. Kokospalmsocker har ett GI på runt 35, vilket är att jämföra med till exempel rörsocker vars GI ligger runt 68. Kokospalmsockret innehåller dessutom mineraler och vitaminer.