Chiafrön EKO, 150 g
45.00 SEK
Coco Vi's ekologiska chiafrön kommer från Bolivia och och innehåller ca 30 % nyttiga fetter från bla.
omega-3 och ca 20 % protein. Ekologisk. Rika på B vitaminer som underhåller vår ämnesåmsättning, är viktigt för hjärtat, blodet och immunförsvaret samt minskar trötthetskänslor. En stor del av de nyttiga fetter som finns i chiafrön kommer från den fleromättade fettsyran Alfa-linolensyra (ALA) som är en av de bästa växtbaserade omega-3 fetterna. Vår kropp har förmågan att omvanlda ALA till de omega-3 fettsyror vi återfinner i fet fisk som i t. ex. lax (dessa omega-3 fetter kallas EPA och DHA). Proteinrikt. Protein är viktigt för att både underhålla och bygga upp muskelmassa samt viktigt för underhåll av vårt skelett. Protein mättar även bra och ger en termogen effekt (ökar kroppens värmeproduktion) Rik på fiber. Fibrer har en rad effekter på vår mag-och tarmkanal och kan ofta upplevas som positivt för mättnadskänslan. Fibrer ger bulk i magen och gör det lättare för mat att transporteras i tarmkanalen. Användning: Använd 1–2 msk (8–15 g) per dag i gröt, pudding, yoghurt eller smoothies. Blötlagda chiafrön kan till exempel användas för att göra chiapudding, strö över smoothies eller till brödbakning. Hälsopåståendena gäller B-vitaminerna Tiamin, Niacin, Folat samt Riboflavin.