BioSalma Astaxanthin, 120 kapslar
323.00 SEK
Bio Salma astaxanthin-kapslar med C-vitamin och E-vitamin.
Kraftig antioxidant i kapselform. Kraftfull antioxidant Innehåller även C- och E-vitamin Positiva effekter vid diabetes, inflammation och hjärt- kärlsjukdomar Bio Salma astaxanthin kapslar innehåller förutom astaxanthin även C-vitamin och E-vitamin. Astaxanthin tillhör gruppen karotenoider. Bio Salmas astaxanthin produceras från mikroalgen Haematococcus pluvialis i Sverige. Vad är Astaxanthin bra för? Astaxanthin är en mycket effektiv antioxidant som finns naturligt i naturen. Ämnet ser ut som och uppför sig som en fettsyra och finns i alger (chlorella), vissa fiskar och skaldjur som äter av algerna. Ämnet verkar kunna ha positiva effekter vid diabetes, inflammation och hjärt-, kärlsjukdomar då kroppen ofta lider av oxidativ stress. Finns det några kända biverkningar? Det har inte påvisats några bieffekter av astaxanthin då det intas tillsammans med mat, vid doser upp till 6 mg/dag. Det rekommenderade dagliga intaget är dock 2-4 mg. För bäst effekt av astaxanthin bör det intas tillsammans med omega-3-rika livsmedel som exempelvis avokado, linfrön, fet fisk, valnötter och mandlar. Dosering: 1 kapsel/dag. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Antal doser per förpackning: 120 doser Näringsinnehåll per dagsdos (1 kapsel) Astaxanthin 4 mg (0%) E-vitamin 12 mg (100%) C-vitamin 80 mg (100%) DRI (Dagligt referensintag) Ej fastställt Ingredienser: Solrosolja/solsikkeolje (Helianthus annuus), grönalgsmjöl/grønnalgemel (Haematococcus pluvialis) vitamin C (L-askorbinsyra), vitamin E (d-alfa-tokoferol), klumpförebyggande- medel/antiklumpemiddel (kiseldioxid/silisiumdioksid), emulgeringsmedel/emulgator (lecitin från solros) Kapsel: gelatin (bovint (nötkreatur)), fuktighetsbevarande- medel/fuktighetsbevarer (glyerolmonostearat, glycerol), färgämne kapselskal/fargestoff E172 (järnoxider och järnhydroxider) Förvaring: Förvaras i rumstemperatur och utom räckhåll för små barn.