Ceylonkanel EKO, 150 g

Ceylonkanel EKO, 150 g

119.00 SEK


Den populära Ceylonkanelen från Sri Lanka har en aromatisk, söt smak och anses som en av de allra bästa sorterna av kanel.

Innehåller en mycket liten del kumarin som annars är vanligt förekommande Kassiakanelen som vi oftast finner i matvarubutiker. EKO-certifierad Låg andel kumarin Aromatisk och söt smak Kanel har i årtusenden används flitigt i öst då kanelen sägs ha läkande egenskaper, bland annat i en medicinbok från Kina 2700 f. Kr. benämns kanel i medicinska sammanhang. I västvärlden används än så länge kanelen främst som en smakförstärkare vid matlagning eller bakning tack vare sin aromatiska smak. Två olika sorters kanel Ceylonkanelen (även känt som Cinnamonum zeylanicum eller Cinnamonum verum) innehåller en mycket liten del av ämnet kumarin som annars är vanligt förekommande i kanelen Kassia från Kina som oftast säljs i matvarubutiker och har en negativ effekt på levern. Kanel har vid tillfällen varit så eftertraktad att den varit dyrare än guld. Barken på kanelträdet skalas omsorgsfullt och rullas till stänger efter torkning. Ceylonkanelen är av en tunnare och ljusare färg än Kassiabarken. Kassiakanelen är den betydligt billigare formen av kanel men innehåller relativt stora mängder av det giftiga ämnet kumarin. Ceylonkanelen innehåller endast en väldigt liten del av ämnet. I hushåll där man använder rikligt med kanel bör man därför definitivt välja alternativ i form av Ceylonkanel. Portioner: 50 stycken Rekommenderad daglig dos: 1 tesked, 5 gram Ursprungsland: Indien Ingredienser: Ekologisk Ceylonkanel (Cinnamonum zeylanicum) Näringsinnehåll per 100 gram: Energi 1 558 kJ / 247 kcal Fett 1 g Kolhydrater 81 g Protein 4 g Salt 0 g Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur. Oåtkomligt för barn.

  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Säkra betalningar