Cocosa Extra Virgin Coconut oil, 500 ml
169.00 SEK
Soma Nordics kallpressade kokosolja kan användas som en god smakgivare i matlagning av varierande slag.
Idealisk även för lågkolhydratdieter som LCHF. Kallpressad kokosolja som är ekologisk samt KRAV-märkt Härlig kokossmak och –doft MCT-fettsyror Användbar i matlagning av varierande slag Fungerar även utmärkt som hudkräm Utan transfettsyror Cocosa Extra Virgin är en kallpressad kokosolja med en exotisk doft och smak av kokos. I tillverkningen av oljan har endast det färska, vita köttet använts som har ett högt närings- och smakinnehåll. Oljan utvinns genom en centrifugeringsteknologi som bevarar den naturliga smaken och doften tillsammans med näringsämnena. Oljan har en naturligt lång hållbarhet och stabilitet. Användning: Oljan kan intas som den är på bröd, i smoothies eller shakes, i bakverk eller som tillsats till maten (tillsätt efter stekning och kokning för att bevara näringsämnena). Eller som naturligt tillskott av nyttiga fettsyror: 1-3 matskedar per dag. Oljan kan förvaras i rumstemperatur och blir flytande vid 24°C. Vilken matolja ska man välja? En bra matolja måste först och främst tåla värme vilket fleromättade växtoljor (stekoljor och margarin) är dåliga på att göra. Detta gäller oavsett källa (soja, majs eller raps). Stekoljor och margariner är också huvudorsaken till att vi får i oss för mycket omega-6 i förhållande till omega-3. Med kokosolja från Cocosa unviker du detta. Kokosoljan innehåller mellanlånga fettsyror och tål dessutom ljus och värme (förstörs ej) och lämpar sig därför till matlagning. Som en extra bonus tillför du kroppen fettsyror som stärker och ger energi som varar. Du kan även använda kokosoljan som salladsdressing eller ta den som kosttillskott. Se även Cocosa Pure. Näringsinnehåll: Mättade fettsyror 92, 33 % Enkelomättade fettsyror 6, 12 % Fleromättade fettsyror 1, 49 % Omega 3