Ekologisk Triphala, 90 g
60.00 SEK
De tre frukterna som utgör triphala är amalaki (som ibland kallas indiska krusbär), bibhitaki och haritaki.
Amalaki har en c-vitaminhalt 20 gånger en apelsins samtidigt som den har en väldigt lång hållbarhet. Den kallas dessutom inom hinduismen för “livets elixir”. - C-vitaminrik - Antioxidanter - Bra för matsmältningen Bibhitaki och haritaki har antioxidanta egenskaper medan den senare även används som antibakteriell munskölj. Tillsammans utgör de en “livsgivande brygd”, som triphala kallas inom ayurvedisk medicin. Den används mer för att bygga upp hälsan och förebygga snarare än att bota sjukdomar. Därför fungerar den perfekt för dig som vill hålla kroppen i trim och bibehålla ett starkt immunförsvar. Triphala sägs framför allt vara bra för matsmältningen, där den bidrar till friska tarmar och på så vis rensar kroppen från toxiner. Triphala ska även hjälpa vid hudåkommor, bibehålla normal synformåga samt främja blodcirkulationen. Användning: Triphalapulver intas bäst i sin naturliga form och dosen kan variera mellan 1-2 teskedar i veckan till 1-2 teskedar om dagen (med en veckas paus varannan månad). Det rekommenderas att börja i små doser och sedan sakta öka. Det går även utmärkt att brygga te av pulvret eller varför inte blanda en Triphala Churna-drink? Till det behöver du ett glas varm mjölk, i vilket du häller en matsked honung och två matskedar triphalapulver. Toppa gärna med en pressad citron! Energi (g.) 1198k J/287kcal Protein (g.) 3. 9g Kolhydrater 46. 0g varav sockerarter 10. 3g Fett (g.) 0. 7g varav fleromättat 0. 5g Fibrer (g.) 40. 5g Natrium (g.) 0. 09g En blandning av Amalaki (Phyllantus Emblica), Bibhitaki (Terminalia Bellirica) och Haritaki (Terminalia Chebula), allt Ekologiskt.