Ekologiska Fonio Korn, 400 g
55.00 SEK
Foniokorn från Da Carla är korn av en hirssort som är naturligt glutenfri.
Med rikt innehåll av bland annat protein, järn, kalcium och fiber! Korn av hirssorten fonio Protein- och fiberrikt Innehåller rikligt av mineralerna järn, kalcium, magnesium, zink och mangan Da Carlas Foniokorn är korn av hirssorten Fonio. Det finns 2 olika sorters fonio: vit och svart. Den vita odlas i Sahel-området som gränsar till Saharaöknen på den torra grässavannen. Den svarta odlas i Benin, Niger, Nigeria och Togo och är i allmänhet mindre vanlig (och mer näringsrik) än den vita dylika. Fonio är snabbt växande och kan mogna från frö till skördbar gröda på bara 6-8 veckor. Eftersom den inte behöver mycket vatten eller rik jord, gör den till ett bra sädesslag för torrområdena som gränsar till Sahel. Fonio är så full av protein, och framförallt av aminosyror som andra sädesslag inte innehåller, vilket gör den till en mycket mer komplett proteinkälla än andra sädesslag. Fonio är också rik på järn, kalcium, magnesium, zink och mangan samt har en hög fiberhalt. Användning: Används istället för ris, som gröt, som bas till burgarna, i desserter, sallader, grytor och bröd. Använd 2 dl fonio till 3 dl vatten. Koka vatten med lite salt i, lägg i fonio och ta av plattan. Låt den stå i 10 minuter tills vattnet är absorberat. Addera extra kokande vatten eller mjölk för en mer flytande konsistens. Ingredienser: 100% ekologisk fonio. Näringsinnehåll per 100 gram: Energi 1600 kJ / 380 kcal Fett 1, 8 g - varav mättat fett 0, 1 g Kolhydrater 84 g - varav sockerarter 0, 5 g Fiber 2, 5 g Protein 8 g Salt 0, 001 g Allergiinformation: Innehåller inga kända allergener Ursprungsland: Afrika Förvaring: Förvaras torrt och svalt. Övrigt: Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.