Vita Biosa Original, 1000 ml
251.00 SEK
Vita Biosa är en blandning av örtkryddor och andra växter som bildar en speciell sammansättning av mjölksyror och jästkultur.
Under jäsningen bildas mjölksyra, som ger ett lågt pH värde på ca. 3, 5. Det låga pH värdet hindrar skadliga bakterier att utveckla sig i den färdiga produkten. Tredubbel kombination: 1. Mjölksyror verkar balanserande på tarmmiljöns pH värde. Mjölksyran verkar hämmande på förruttnelsebakterier, parasiter och andra oönskade mikroorganismer som t ex. salmonella. Matsmältningssystemets naturliga bakterier får på så sätt bättre möjlighet att bildas och skapa en sund miljö för maten att spjälkas i. Samtidig avskiljs slaggprodukter, så att de inte ansamlas i kroppen. 2. Örtblandningen består av: anis, basilika, bockhornsfrö, dill, enbär, fänkål, fläder, ingefära, kvanne, körvel, lakritsrot, oregano, pepparmynta, persilja, romersk kamomill, rosmarin, salvia, timjan och brännässla. Alla örterna och växterna är kända från folkmedicinen och har använts genom århundraden. Örterna har tillsammans en naturlig verkan på matsmältningen och förser samtidig kroppen med naturliga antioxidanter, som motverkar utvecklingen av fria radikaler. Fria radikaler verkar nedbrytande på kroppen och kan vara orsak till sjukdomar. 3. Vita Biosa innehåller mjölksyrebakterier, som befinner sig i ett vilande tillstånd på grund av det låga pH värdet och bristen på näring. När mikroorganismerna kommer ned i matsmältningskanalen, börjar de åter att föröka sig. Mjölksyrebakterierna arbetar tillsammans med tarmens övriga naturliga mikroorganismer och är motståndskraftiga mot de skadliga mikroorganismerna. God hälsa kommer från en sund tarm. Kroppen är hela tiden utsatt för 'angrepp' av främmande mikroorganismer. Tarmen eller matsmältningskanalen är ett av kroppens mest utsatta områden, med mycket stor slemmhinneyta. Hudytan är ca 2 kvm. Ytan på insidan av lungorna är ca. 80 kvm Ytan på insidan av tarmen är ca. 300 kvm Det är viktigt att kroppen kan skydda sig mot angrepp från skadliga mik